Politiek

Nieuws van en over de gemeente Tiel editie 17 november 2017

In deze editie van onze nieuwsbrief vindt u informatie over de voortgang van de ontwikkeling van een nieuw zwembad, wijzigingen in het afvalophaalsysteem van Avri, de mogelijkheid voor inwoners met een laag inkomen om via de gemeente een billijke ziektekostenverzekering af te sluiten en wijzigingen in het sportbeleid.
 
 

Veel weerstand tegen zonneparken in Kapel Avezaath

De aanleg van twee reusachtige zonneparken in een agrarisch landschap nabij de Linge in Kapel Avezaath ontmoet groeiende weerstand van de inwoners van Kapel Avezaath en Wadenoijen. De Tielse gemeenteraad zal pas een definitief standpunt bepalen wanneer er een concrete aanvraag komt. Bij een eerste peiling bleken de meeste fracties warm voorstander. Maar of het fraaie natuurgebied bij de Linge daar nu de meest aangewezen plek voor is, wordt betwijfeld.

 
 

Historische overeenkomst Reuvers gemeente Tiel voor het Vijverterrein

Gemeente Tiel, de heer Reuvers en De Groene Weerd sluiten met elkaar een overeenkomst over de verhuizing van het bedrijf van de heer Reuvers op het Vijverterrein (deelgebied 2). Hiermee komt een einde aan het jarenlange overleg en gerechtelijke procedures. Reuvers sluit binnenkort een overeenkomst met een ontwikkelaar voor de realisatie van 42 woningen op zijn terrein. Hiervoor is de gemeente gestart met het opstellen van een bestemmingsplan.

 

 
 

Nieuws van en over de gemeente Tiel; editie 24 oktober 2017

In onze wekelijkse bijdrage met nieuws van en over de gemeente schenken wij ditmaal aandacht aan het onderwijsachterstandenbeleid, de ontwikkeling van een plan om de inwoners meer te laten sporten en bewegen, het nog niet gebruiken van WhatsApp voor de communicatie tussen de gemeente en de inwoners, de bouw van appartementen in Tiel-Oost, het doortrekken van het jaarthema 2017 van ‘Wonderschoon Wonen’ naar 2018 en het onderzoek naar de veiligheid van de vloeren in het kantoor van het Waterschap Rivierenland.

 
 

Pagina's