Openbare ruimte

Hoe staat het met de plannen voor de verbetering van de gebouwen van het Lingecollege in Tiel

In 2015 besloot de gemeenteraad rond de twintig miljoen euro uit te trekken voor de verbetering van de huisvestiging vaan het Lingecollege. Gebouwd is er ondertussen nog niets. In een recente notitie geeft onderwijswethouder Laurens Verspuij een overzicht van de stand van zaken.

 
 

Kwelwater Tiel Oost

Menig bewoner in Tiel Oost denkt dat het kwelwater overlast na het aanleggen van de klimaatdijk eerder meer dan minder is geworden. In de Nachtgaallaan stroomt het nodige water en ook in de Lijsterstraat hebben bewoners last. Willem Commandeur in de Zwaluwstraat zegt nog nooit zoveel last van het kwelwater gehad te hebben. In zijn kelder en schuurtje staat water.

 
 

Waalwater zakt gestaag

TIEL  De hoogwater periode is bijna voorbij. Het voetveer kan waarschijnlijk vanaf zaterdag weer varen. Maandag werd bij een stand van 8.44 +nap de Pomona uit de vaart genomen en voor zaterdagmorgen is de verwachting 8.12 +nap

Het wachthuisje heeft wel wat schade opgelopen, Het is demontabel maar is toch blijven staan. De kunststof panelen met daarop info en foto's van het veer zijn door het water beschadigd.

update: het voetveer gaat maandag 15 januari om 7:00 weer varen

 
 

Voetveer Tiel Wamel uit de vaart

Het voetveer Pomona tussen Tiel en Wamel is maandagmorgen uit de vaart genomen vanwege de hoge waterstand in de Waal.  De verwachting is dat het voetveer meerdere dagen uit de vaart is. Het waterpeil blijft nog stijgen tot donderdag 11 januari.

RSG Lingecollege leerlingen uit Maas en Waal worden vanaf dinsdag met bussen vervoerd.

Zie ook:  http://tielenaar.nl/openbare-ruimte/hoogwater-tiel

en video:  https://youtu.be/fORa_ed5qiM

 
 

Hoogwater Tiel

De laatste dagen stijgt het water in de Waal weer snel. De Veerweg en een deel van de Waalkade stond vrijdag onder water. Het voetveer Pomona moet aanleggen op het fietspad langs de Waalstraat. Avri medewerker Dick van Lith heeft de waarschuwingsborden geplaatst en de parkeermeters weggehaald. Als oud gemeente ambtenaar heeft hij dat voor het laatst gedaan: in februari gaat hij met pensioen.

 
 

Pagina's