Nieuws

Hoe staat het met de plannen voor de verbetering van de gebouwen van het Lingecollege in Tiel

In 2015 besloot de gemeenteraad rond de twintig miljoen euro uit te trekken voor de verbetering van de huisvestiging vaan het Lingecollege. Gebouwd is er ondertussen nog niets. In een recente notitie geeft onderwijswethouder Laurens Verspuij een overzicht van de stand van zaken.

 
 

Weekendschool ‘Petje af’ in Tiel officieel open

‘Petje af’ de nieuwe weekendschool zonder boeken is al twee maanden in bedrijf. Gemeente, subsidieverleners, scholen, ouders maar vooral de deelnemende kinderen zijn enthousiast. Zondag 14 januari opende de oud-Tielenaar Mattijs Branderhorst, keeper bij eredivisieclub Willem II, de school officieel en gaf een boeiende les over de ontwikkeling van zijn carrière tot topvoetballer.

 
 

Lampjesactie Ziekenhuis Rivierenland Tiel op corsowagen Zoelen

Lampjesactie Ziekenhuis Rivierenland Tiel op corsowagen Zoelen
Verlicht het leven van kwetsbare ouderen in Ziekenhuis Rivierenland. Help ouderen hun gezondheid te ondersteunen door bewegen. Dit is het nieuwe motto van de Stichting Vrienden van Ziekenhuis Rivierenland voor de jaarlijkse lampjesactie. In december is het karkas van de corsowagen van Corsoclub Zoelen met de titel "Mooncat" bij de ingang van het ziekenhuis geplaatst.

 
 

Kwelwater Tiel Oost

Menig bewoner in Tiel Oost denkt dat het kwelwater overlast na het aanleggen van de klimaatdijk eerder meer dan minder is geworden. In de Nachtgaallaan stroomt het nodige water en ook in de Lijsterstraat hebben bewoners last. Willem Commandeur in de Zwaluwstraat zegt nog nooit zoveel last van het kwelwater gehad te hebben. In zijn kelder en schuurtje staat water.

 
 

Pagina's