Kunst & cultuur

Tweede van der Capellenlezing in raadszaal Tiel maakt indruk

Voor de tweede keer organiseerden de Oudheidkamer Tiel en de gemeente Tiel vrijdagmiddag 3 november de Van der Capellenlezing. Een goed gevulde raadszaal genoot van de korte videofilm over leven en betekenis van Joan Derk van den Capellen tot den Poll (JDCP) en de inleidingen van de sprekers Teun Stoetman en Paul Schnabel.

 
 

Bijzondere lezing JDCP in raadszaal van Tiel op TV en internet

Om de nagedachtenis aan Joan Derk van der Capellen tot den Pol, de bekende politicus, edelman en een belangrijke grondlegger van de patriottenbeweging in zijn geboortestad Tiel in ere te houden, organiseert de Oudheidkamer Tiel in samenwerking met de gemeente jaarlijks op 3 november een bijzondere lezingmiddag.
Omdat er in de raadszaal geen ruimte is voor bezoekers die zich niet hebben aangemeld, wordt deze middag rechtstreeks uitgezonden worden via stadstv.

 
 

Oudheidkamer Tiel en Emjee vormgeving presenteren boek 'ZINDERend Bleekveld'

De bouw van de parkeergarage en cultuurcentrum op het Bleekveld vormde voor de redactie van de nieuwe kroniek aanleiding om een boek te maken over de geschiedenis van het Bleekveld, de culturele gebruikers van het gebouw en de bouw van de parkeergarage en cultuurgebouw. Donderdag 26 oktober werd het eerste exemplaar van het boek tijdens de officiële opening van het gebouw aangeboden aan prinses Beatrix.

 
 

Prinses Beatrix opent Zinder in Tiel

Zinder, het nieuwe cultuurcentrum van Tiel is al twee maanden in gebruik. Donderdag 26 oktober werd het complex door Prinses Beatrix in aanwezigheid van bestuurders, lokale politici, omwonenden en een selectie uit de gebruikers van het gebouw officieel geopend. Talrijke Tielenaren waren buiten getuige van de aankomst van de prinses.

 
 

Pagina's