Jan Bouwhuis

Initiatiefnemer van de Tielenaar. Werkzaam als beeldjournalist met grote belangstelling voor Tiel eo. Ruim 50 jaar als stadsfotograaf bezig. Vanaf 1999 ook met video. Vindt het belangrijk dat de geschiedenis wordt vastgelegd en goed bewaard bij RAR.

Lampjesactie Ziekenhuis Rivierenland Tiel op corsowagen Zoelen

Lampjesactie Ziekenhuis Rivierenland Tiel op corsowagen Zoelen
Verlicht het leven van kwetsbare ouderen in Ziekenhuis Rivierenland. Help ouderen hun gezondheid te ondersteunen door bewegen. Dit is het nieuwe motto van de Stichting Vrienden van Ziekenhuis Rivierenland voor de jaarlijkse lampjesactie. In december is het karkas van de corsowagen van Corsoclub Zoelen met de titel "Mooncat" bij de ingang van het ziekenhuis geplaatst.

 
 

Kwelwater Tiel Oost

Menig bewoner in Tiel Oost denkt dat het kwelwater overlast na het aanleggen van de klimaatdijk eerder meer dan minder is geworden. In de Nachtgaallaan stroomt het nodige water en ook in de Lijsterstraat hebben bewoners last. Willem Commandeur in de Zwaluwstraat zegt nog nooit zoveel last van het kwelwater gehad te hebben. In zijn kelder en schuurtje staat water.

 
 

Waalwater zakt gestaag

TIEL  De hoogwater periode is bijna voorbij. Het voetveer kan waarschijnlijk vanaf zaterdag weer varen. Maandag werd bij een stand van 8.44 +nap de Pomona uit de vaart genomen en voor zaterdagmorgen is de verwachting 8.12 +nap

Het wachthuisje heeft wel wat schade opgelopen, Het is demontabel maar is toch blijven staan. De kunststof panelen met daarop info en foto's van het veer zijn door het water beschadigd.

update: het voetveer gaat maandag 15 januari om 7:00 weer varen

 
 

Rioolwaterzuivering Tiel wordt Energiefabriek

In opdracht van Waterschap Rivierenland start aannemersbedrijf BESIX deze week met de nieuwbouw van een slibvergistingsinstallatie op de rioolwaterzuivering (RWZI) in Tiel. De uitvoering loopt tot mei 2019. Alvorens met het werk te kunnen starten, worden op het perceel bomen gerooid. Met een slibvergistingsinstallatie wordt biogas geproduceerd uit het restproduct rioolslib. Er zal in de toekomst hier zoveel biogas worden geproduceerd dat de RWZI 100% energieneutraal kan draaien, een zogenaamde Energiefabriek.

Centralisatie van afvalwater

 
 

Voetveer Tiel Wamel uit de vaart

Het voetveer Pomona tussen Tiel en Wamel is maandagmorgen uit de vaart genomen vanwege de hoge waterstand in de Waal.  De verwachting is dat het voetveer meerdere dagen uit de vaart is. Het waterpeil blijft nog stijgen tot donderdag 11 januari.

RSG Lingecollege leerlingen uit Maas en Waal worden vanaf dinsdag met bussen vervoerd.

Zie ook:  http://tielenaar.nl/openbare-ruimte/hoogwater-tiel

en video:  https://youtu.be/fORa_ed5qiM

 
 

Pagina's