Foto

Weekendschool ‘Petje af’ in Tiel officieel open

‘Petje af’ de nieuwe weekendschool zonder boeken is al twee maanden in bedrijf. Gemeente, subsidieverleners, scholen, ouders maar vooral de deelnemende kinderen zijn enthousiast. Zondag 14 januari opende de oud-Tielenaar Mattijs Branderhorst, keeper bij eredivisieclub Willem II, de school officieel en gaf een boeiende les over de ontwikkeling van zijn carrière tot topvoetballer.

 
 

Lampjesactie Ziekenhuis Rivierenland Tiel op corsowagen Zoelen

Lampjesactie Ziekenhuis Rivierenland Tiel op corsowagen Zoelen
Verlicht het leven van kwetsbare ouderen in Ziekenhuis Rivierenland. Help ouderen hun gezondheid te ondersteunen door bewegen. Dit is het nieuwe motto van de Stichting Vrienden van Ziekenhuis Rivierenland voor de jaarlijkse lampjesactie. In december is het karkas van de corsowagen van Corsoclub Zoelen met de titel "Mooncat" bij de ingang van het ziekenhuis geplaatst.

 
 

Waalwater zakt gestaag

TIEL  De hoogwater periode is bijna voorbij. Het voetveer kan waarschijnlijk vanaf zaterdag weer varen. Maandag werd bij een stand van 8.44 +nap de Pomona uit de vaart genomen en voor zaterdagmorgen is de verwachting 8.12 +nap

Het wachthuisje heeft wel wat schade opgelopen, Het is demontabel maar is toch blijven staan. De kunststof panelen met daarop info en foto's van het veer zijn door het water beschadigd.

update: het voetveer gaat maandag 15 januari om 7:00 weer varen

 
 

Sloop Dijkhuizen garage Echteldsedijk Tiel van Start

Er is een begin gemaakt met de sloop van de garage en opslagruimte van Dijkhuizen aan de Echteldsedijk. De markante woning en het tankstation aan de Havendijk blijven voorlopig staan. Het tankstation zou verplaatst moeten worden naar de Industrieweg. De familie Verhoeks heeft het pand lang gebruikt voor de busonderneming E.T.A.O.  Onder het pand zitten nog een aantal grote olietanks uit de dertiger jaren die opgeruimd moeten worden.

video zie:  https://youtu.be/DUNH7yRyO7Y

 
 

Voor de 15e maal het ouderen kerstdiner bij van der Valk Tiel

Ongeveer 200 gasten hebben maandagavond genoten van het ouderen kerstdiner bij van der Valk hotel Tiel. Voor de 15e maal is dit samen met Ouderen Gelderland en het Nationaal Ouderenfonds georganiseerd. Vanwege het derde lustrum waren er bloemen voor Annabel van der Valk. Namens de gemeente Tiel overhandigde Henk Driessen samen met Flipje een fruitmand aan mevrouw Meerwald en bloemen aan mevrouw Nellie Schreur. Voor de muzikale omlijsting zorgden Klubo Akordonia en Ben Middeldorp. Onzeker is nog of het volgend jaar weer bij van der Valk is of op een nieuwe locatie.

 
 

Naturalisatieceremonie Tiel

Vrijdag 15 december was het de nationale naturalisatiedag.

Alle nieuwe Nederlanders in de gemeente Tiel worden tijdens deze jaarlijkse naturalisatieceremonie door burgemeester Hans Beenakker welkom geheten.

 
 

Pagina's