Bert Leenders

Schrijven en de streekgeschiedenis zijn enkele van de hobby's van Bert Leenders. Sinds zijn pensionering als manager personeel en organisatie is hij correspondent voor De Zakengids en schrijft hij bijdragen voor de publicaties van de Oudheidkamer Tiel en Omstreken en de Historische Werkgroep Tiel van deze vereniging. Voor de Tielenaar schrijft hij over verschillende onderwerpen. Veel van zijn bijdragen gaan echter over de lokale en regionale politiek.

Hoe staat het met de plannen voor de verbetering van de gebouwen van het Lingecollege in Tiel

In 2015 besloot de gemeenteraad rond de twintig miljoen euro uit te trekken voor de verbetering van de huisvestiging vaan het Lingecollege. Gebouwd is er ondertussen nog niets. In een recente notitie geeft onderwijswethouder Laurens Verspuij een overzicht van de stand van zaken.

 
 

Weekendschool ‘Petje af’ in Tiel officieel open

‘Petje af’ de nieuwe weekendschool zonder boeken is al twee maanden in bedrijf. Gemeente, subsidieverleners, scholen, ouders maar vooral de deelnemende kinderen zijn enthousiast. Zondag 14 januari opende de oud-Tielenaar Mattijs Branderhorst, keeper bij eredivisieclub Willem II, de school officieel en gaf een boeiende les over de ontwikkeling van zijn carrière tot topvoetballer.

 
 

Nieuws van en over de gemeente Tiel editie 27 november 2017

Vorige week konden we niet alle onderwerpen meenemen, hierbij het vervolg. Info over het plan om een speciale huisartsondersteuner voor de jeugd toe te voegen, een besparing op de voorzieningen voor minima en de besteding van een overschot op het bouwbudget om het gemeentehuis om te bouwen tot stadhuiscampus. Ook het nieuws dat de fractievoorzitter van de PvdA, Nathan Gradisen, zich niet beschikbaar stelt voor een nieuwe raadsperiode.

 
 

Pagina's